Skip to content

Sustainability

Diesel

I år er vi for første gang i stand til at drive hele festivalen med netstrøm, så vi ikke behøver benytte dieselgeneratorer.

Det sparer cirka 1000 liter diesel og transporten af to tunge generatorer.

Mad

Vi har sammen med de deltagende madboder styrket udvalget af vegetariske og veganske tilbud på festivalen, og reduceret udbuddet af kødretter.

Find madbodernes udvalg på skiltene på festivalpladsen eller se menuer her..

Plast

Af hensyn til sikkerheden undgår vi produkter af glas eller hårde drikkevarebeholdere på festivalpladsen.

På nuværende tidspunkt er vi nødt til at benytte engangs-plastglas, men har etableret en pantordning som sikrer, at plasten genanvendes i en ren fraktion.

Sidste år blev mere end 60% af de benyttede glas indsamlet og sorteret til genanvendelse.

Hvorfor anvender vi ikke vaskbare flergangsglas eller komposterbare glas?
Vores CO2-beregninger viser, at pantordningen er den mest bæredygtige model, vi kan benytte på nuværende tidspunkt; bl.a. fordi der endnu ikke findes modtageanlæg til komposterbare plastglas i Danmark.

Hvis du er interesseret i at være med til at forbedre festivalens bæredygtighed, er du velkommen til at skrive til info@kufestival.dk.

T-shirts

Det kræver 3000 liter vand at producere en bomulds t-shirt. Derfor opfordrer vi festivalens mere end 400 frivillige til at genbruge deres t-shirt fra sidste år.

Det er muligt at beholde sin t-shirt fra år til år, men vi opfordrer til, at man afleverer den tilbage, når man går hjem. Så vasker vi den og har den klar til brug igen i 2024.

I 2022 valgte omkring 1/3 at give deres t-shirt tilbage, og dermed sparede vi knap 500 ton vand. Derfor har vi nu et udvalg af vintage frivillig- t-shirts, og du kan som frivillig være heldig f.eks. i år at komme til at bære en af de eftertragtede 2017 t-shirts.

Back To Top