Skip to content

Sustainability Stage

TIDSPLAN

I løbet af dagen kan du møde:
 • Sustainability Science Centre
 • Bæredygtighed2030
 • The International Green Youth Movement
 • Green Solutions Centre
 • Verdensmålsambassadørerne
 • Actory
 • Veganske Studerende
 • KU Green Student Society
 • Oasen Cider
 • Medicinstuderende for Klimaet
 • Global Development Network &
  School of Global Health
 • Ecosia on Campus

Læs mere om vores bæredygtighedsindsats HER

PROGRAM

14.30-14.50
Studenterforskningsprojekt: “Danske Energifællesskaber i en Retfærdig Grøn Omstilling” og “Green Hub Orientkaj”

TALK / Green Solutions Centre 

Kom og vær med til et inspirerende oplæg, hvor studerende, der har modtaget støtte fra Green Solutions Centre (GSC), vil fortælle om deres projekter og de muligheder, finansieringen har givet dem. Projekterne er:

Danske Energifællesskaber i en Retfærdig Grøn Omstilling
Studerende fra statskundskab, Emilie Pihlkjær Nitschke og Emma Søe Naldal, vil dele indsigter og resultater fra deres projekt, “Hvordan afspejler vedvarende energifællesskaber i Danmark en retfærdig grøn omstilling?” Med støtte fra GSC, som finansierede rejse- og interviewomkostninger, gennemførte Emilie og Emma interviews med 10  energifællesskaber.

Green Hub Orientkaj
Studerende i landskabsarkitektur, Andrea og Theresa, vil præsentere, hvordan de i samarbejde med Gehl Arkitekter og ved brug af Eye Level City Tool-appen har opnået offentlig involvering i deres speciale, med målet om at omdanne Orientkaj Plads, Nordhavn, til et pulserende centrum for alle indbyggere.

Så kom med til oplægget om grøn omstilling, energiretfærdighed, borgerinddragelse, byplanlægning og meget mere. Vi får selskab af GSC Living Lab Manager Mette Frimodt-Møller, som kan svare på spørgsmål om studiefinansieringsmuligheder i GSC. Finansieringen i GSC er tilgængelig for alle studerende, der arbejder tværfagligt. Læs mere om finansieringsmulighederne her.

Denne talk er på engelsk

14.50-
Velkomst ved Dekan Jacob Graff Nielsen og uddeling af gratis kage

EVENT / Bæredygtighed2030

Jacob Graff Nielsen, Dekan for Det Juridiske Fakultet byder velkommen og uddeler de første stykker kage.

14.55-15.25
Kollektiv klimahandling nu! Hvordan sætter vi fart under den grønne omstilling?

TALK / Sustainability Science Centre

I denne talk debatterer Katherine Richardson og Alexander Holm, hvordan unge bedst skubber på for politisk handling og social forandring for at adressere de økologiske kriser. Hvilken rolle kan man indtage som ung, bekymret person? Hvad er vores kollektive ansvar? Og hvordan holder vi modet oppe i en tid, hvor klimakrisen forværres dag for dag, men politisk handling udebliver?

Talken er modereret af Iben Maria Zeuthen.

Fotos: Lærke Emilie Bach, Christian Bang

Denne talk er på engelsk

15.30-16.00
Klima-quiz: Klog som en professor?

QUIZ / William Demant, Bæredygtighedskonsulent

Klimakrise, forskning, Københavns Universitet. Det er de tre hovedingredienser i KU-festivalens nye klimaquiz. Test din viden, vind over vennerne og få svar på, om du er klog som en professor.

Der præmier til de bedste, så begynd hellere at læs op med det samme.

 

Dette event er på dansk

16.00-16.30
Global Lounge – Hvad det betyder at være et dansk universitet i en global verden

TALK & DEBAT / Global Development Network x Eye on Global Health Initiative x School of Global Health

Tag noget at drikke, slå dig ned et hyggeligt sted, og deltag i Global Lounge, et seminar, der undersøger det mangesidede koncept ‘global’.

Vi vil se nærmere på KU’s ‘Global Perspective’, som nævnt i vores 2030-strategi, og undersøge samspillet mellem lokale og globale dynamikker i uddannelsesmiljøer og derudover. Deltag i en engagerende og inkluderende samtale mellem universitetets personale og studerende, hvor vi i fællesskab vil udforske grænserne for KU’s globale identitet. Deltagere i Global Lounge:

KU-personale
Anne Bruun – Direktør for uddannelse og studerende, International Uddannelse
Ayo Wahlberg – Head of Department of Anthropology and Chair of the Global Development Network, UCPH

KU-studerende
Colette Weese, MSc Global Health
Josefine Niessen, MSc Global Health

Dette event er på engelsk

16.30-17.00
UCPH Degrowth Network – A UCPH fit for the crises of our times: towards democratic, degrown and decolonial university
TALK / Sustainability

I paneldebatten udfordrer UCPH Degrowth Network Københavns Universitets forskningspraksisser, engagement og finansielle aktiviteter, som de mener universitetet svigter i at adressere vores tids kriser. KU har millioner af kroner investeret i virksomheder, der bidrager til klimakollaps og støtter fortsat krig, kolonial dominans og folkedrab. De mener derfor KU har fejlet i at placere klimaindsatsen i centrum af sin strategi for de kommende år og nægter at imødekomme behovene hos sit eget personale, studerende og det civile samfund.

I kernen af disse fiaskoer ligger dybt antidemokratiske strukturer, der kontrollerer, hvordan vores universitet drives, hvem der får lov til at træffe beslutninger, og hvem der ikke gør. Er der alternativer? Hvordan kunne vi overgå fra et universitet i profittens tjeneste til et i folkets tjeneste. Panelister:

 • Mads Ejsing, postdoc ved Center for Anvendt Økologisk Tænkning (CApE), stillede op til Købanhavns Universitets bestyrelsen i 2023
 • Fernando Racimo, lektor ved Københavns Universitet, aktiv i Scientist Rebellion og UCPH Degrowth Network
 • Lucas Rigillo, studerer filosofi ved Københavns Universitet, aktiv i Studerende mod Besættelsen
 • Nikoline Borgermann, UCPH Degrowth Network (moderator)

Denne talk er på engelsk

17.00-
Cider Tasting med Oasen Cider

17.00-17.45
“Climate myth busters” – Debunking myths about climate change.
EVENT / Veganske studerende og Medicinstuderende for Klimaet

Kom og afkræft myter sammen med de grønne studenterforeninger på KU!

Falder du i fælden med at tro på myterne, eller er du allerede en ekspert? Kan man kun være en sund veganer, hvis man tager vitaminer dagligt? Er den faldende sædkvalitet hos danskere forårsaget af luftforurening? Kan man kun klare sig som klimaaktivist ved at bruge civil ulydighed?

Studerende fra forskellige grønne studenterforeninger fra KU vil være til stede for at forklare, om fakta er sande eller ej, og hvorfor. Du vil høre fra Veganske Studerende og Medicinstuderende for Klimaet Climate myths busters vil blive indledt med en musikalsk indledning af Martin Keller, med en særlig sang om bæredygtighed.

Dette event er på engelsk

17.45-18.15
Musikquiz med Verdensmålsambassadørerne
QUIZ / Verdensmålsambassadørerne

Kom og varm op til aftens musikprogram når Verdensmålsambassadørerne inviterer til musikquiz med et lille verdensmåls-twist. Der er selvfølgelig præmier på højkant til de bedste og masser af god musik.

Verdensmålsambassadørerne er et netværk af unge formidlere, projektledere, aktivister og meningsdannere, som arbejder for en mere lige, bæredygtig og retfærdig verden. De samler mennesker omkring den fælles vision og det håb for fremtiden, som verdensmålene repræsenterer.

Vært: Ellen Bang

Dette event er på engelsk

18.15-18.45
Hvad kan du gøre med den plante?
DEBATE / The International Green Youth Movement

Vi ved alle, at det at købe lokalt reducerer dit CO2-aftryk, men hvad hvis du kunne bruge de planter, der vokser frit i naturen i stedet!!!

Som den internationale afdeling af Den Grønne Ungdomsbevægelse vil vi gerne hjælpe københavnerne til mere klimavenlige spisevaner og bæredygtige praksisser.

Vores indslag er dedikeret til at vise dig, hvordan du kan identificere og bruge planter til lotion, æteriske olier og som mad. Vi vil lære dig, hvordan du sikkert kan identificere, forberede og endda spise planter som vokser frit i Danmark! Du får opskrifter og produkter du kan prøve! Bekymret for pesticider? Det er vi også, og vi kan lære dig, hvordan du sikkert renser dine planter til brug! Så kom og udvid dine madlavning horisonter, mød seje mennesker og hør om International Green Youth Movement!

Denne debat er på engelsk

I løbet af dagen kan du møde:
 • Sustainability Science Centre
 • Bæredygtighed2030
 • The International Green Youth Movement
 • Green Solutions Centre
 • Verdensmålsambassadørerne
 • Actory
 • Veganske Studerende
 • KU Green Student Society
 • Oasen Cider
 • Medicinstuderende for Klimaet
 • Global Development Network
  School of Global Health
 • Ecosia on Campus

Læs mere om vores bæredygtighedsindsats HER

Back To Top